OLYMPIC GAMES INFORMATION PAVILION LONDON 2012// COMPETITION AC-CA Architectural Competition-Concours d´Architecture/ junto a Matias Rizzi/2011

The Pavilion is located in the center of Trafalgar Square, respecting and enhancing the current use as a meeting place between people.
The project is based on the idea of creating a semi-where functional modules are arranged under the roof, creating so a space of permanence and transition to see.

Cristian Ferrera Architecture · "OLYMPIC GAMES INFORMATION PAVILION LONDON 2012" Competition

  Cristian Ferrera Architecture · "OLYMPIC GAMES INFORMATION PAVILION LONDON 2012" Competition

 The Pavilion wants to integrate the square, so we try to be a continuation of it. Do not interrupted visually bouldings significant of the place, thanks to its transparency material and its elevated location.
Cristian Ferrera Architecture · "OLYMPIC GAMES INFORMATION PAVILION LONDON 2012" Competition

 Player takes a character to be placed on a volume of elevation where the spaces are located service technicians.The Pavilion is located at the same level as the water sources. this idea we want to emphasize the idea of lightness.
Cristian Ferrera Architecture · "OLYMPIC GAMES INFORMATION PAVILION LONDON 2012" Competition

We understand the water and sun as symbols representing the Olympics. Therefore the plant integrates Pavilion of the sources.

Cristian Ferrera Architecture · "OLYMPIC GAMES INFORMATION PAVILION LONDON 2012" Competition

The bar sector and the platform and screen, are located in close proximity. the platform is strategically located between the Pavilion and the steps the National Gallery. The purpose of this idea is the complementation and spatial relationship of the square with the Pavilion, regenerating a new use the steps like an amphitheater opened.

The roof of the Pavilion, has multiple purposes, Protection-Generation of energy-absorbing rainwater. their morphologies responds to the analysis of movement of the sun and the water flow absorb rain. In the more upstream are located photovoltaic panels and funnels the absorption of rainwater.

The Pavilion is designed to use high-pressboard resistance, with a wooden structure. All recyclable materials.The support structure is formed by a system of columns and wooden beams. The closings of the technical sectors are plywood panels.
The Pavilion, their flat sides and deck are designed with a Maya structural profiles in two directions “T” cardboard pressed high resistance where the small panels are embedded glass and photovoltaic.
The container volumes are determined within the Pavilion structurally and fences are wood panels plywood.
The bar and souvenir sector information and are resolved in panels high-pressboard resistance.